• mag iedereen zich inschrijven?
  De HEMA ontwerpwedstrijd is een besloten wedstrijd. We nodigen studenten mode-, food en productvormgeving in Nederland uit om deel te nemen.  Het gaat om HBO- en universitair onderwijs. Een lijst van benaderde onderwijsinstellingen vind je op deze site.
 • voor welke categorieën kan ik me inschrijven?
  We hanteren geen aparte categorieën. Een ontwerp kan bestemd zijn voor het hardwaren, mode of food-assortiment van HEMA. Alle inzendingen worden door één jury beoordeeld.
 • kan ik meerdere ontwerpen insturen?
  Je mag meer dan één ontwerp inzenden. Voor ieder in te sturen ontwerp dien je een apart deelnamenummer aan te vragen. Het is niet toegestaan één ontwerp onder meerdere namen in te zenden.
 • hoe moet ik mijn ontwerp insturen?
  Je kunt je ontwerpen sturen naar: HEMA ontwerpwedstrijd, p/a Mail2000, Bonte Kraaiweg 20, 1521 RD te Wormerveer. Je ontwerp moet voor de in de voorwaarden genoemde datum bij ons binnen zijn. Ontwerpen moeten in zogenoemde postpakketten naar HEMA worden gestuurd. Deze zijn in verschillende formaten te koop op het postkantoor. Als het ontwerp niet in het grootste postpakket past, verpak deze dan in een eenvoudig te openen en te sluiten doos. Vermeld je deelnamenummer duidelijk op het pakket én op (alle onderdelen van) je ontwerp.
 • wie beoordeelt de inzendingen?
  De inzendingen worden beoordeeld door een deskundige jury uit zowel de wereld van design en productontwerp als mode. Samen met productspecialisten van HEMA bekijken zij de ontwerpen. Meer informatie lees je bij jury in het hoofdmenu.
 • wat kan ik winnen?
  De vakjury kent maximaal acht prijzen in de vorm van een geldbedrag toe. Daarnaast kiest het publiek ook een winnaar. Naast een geldbedrag bestaat de mogelijkheid dat een ontwerp daadwerkelijk in productie wordt genomen en verkocht wordt in de HEMA winkels. Ook krijgt de winnaar veel aandacht van de pers en biedt de wedstrijd studenten dus de kans om al vroeg naam te maken in de ontwerpwereld.
 • wanneer kom je in aanmerking voor de publieksprijs?
  De jury nomineert uit alle inzendingen een aantal ontwerpen voor de HEMA ontwerpwedstrijd publieksprijs. Het publiek kan door een stem uit te brengen via de website laten weten wat haar favoriete ontwerp is.
 • wanneer worden de winnaars bekend gemaakt?
  De winnaars van de HEMA ontwerpwedstrijd 2015 worden in juni bekend gemaakt. De exacte datum wordt t.z.t. via deze website gecommuniceerd.
 • wanneer wordt een ontwerp in productie genomen?
  De allerbeste ontwerpen worden door de jury voorgelegd aan productspecialisten van HEMA. Als een ontwerp zó nauw aansluit bij de filosofie van HEMA dat overwogen wordt het artikel in productie nemen, neemt HEMA contact op met de inzender. Gezamenlijk wordt gekeken naar de haalbaarheid.
 • krijg ik een vergoeding als mijn ontwerp in de winkel komt te liggen?
  Als HEMA een inzending uit deze wedstrijd in productie neemt en verkoopt in haar winkels, ontvangt de ontwerper een nader overeen te komen bedrag van HEMA dat hiervoor gebruikelijk is.
 • ik heb me ingeschreven voor de wedstrijd, maar ben mijn deelnamenummer kwijt.
  Stuur dan een mail naar ontwerpwedstrijd@hema.nl met vermelding van je naam en opleiding. Je ontvangt dan van ons nogmaals je nummer.
 • waar worden de ontwerpen tentoongesteld?
  Een selectie van tachtig ontwerpen is in september en oktober te zien in de Openbare Bibliotheek van Amsterdam (Oosterdokskade 143, Amsterdam).
 • kunnen studenten van Belgische opleidingen nog deelnemen?
  In verband met de beperkte animo is besloten om de wedstrijd niet meer actief in België uit te zetten. Belgische studenten die toch willen deelnemen kunnen zich wel gewoon inschrijven via het inschrijfformulier.